Hvad kan du opleve i Málaga?

26. august 2016 Málaga, Spanien

Malaga fra Gibralfaro borgen

Malaga kaldes også hovedstaden på Costa del Sol. Det er en smuk gammel by med spor tilbage til romertiden, vokset op omkring en havn og et maurisk fort. Vil man opleve sydspansk arkitektur og kultur når det er bedst, så er Malaga et rigtig godt sted.

Seværdigheder i Malaga

Til dig, som vil opleve en anden side af Costa del Sol, kommer her nogle hurtige bud på spændende indhold til en ferie i Malaga:

Pablo Picasso blev født i Malaga i 1881, og hans fødehjem ligger centralt i Malaga på Plaza de Merced. Her er der udstillet billeder og genstande fra Picassos liv. På Picasso-museet i Buenavista Paladset finder den besøgende 155 malerier og desuden tegninger, skulpturer og meget mere af Picasso.

Alcazaba, et maurisk fort, oprindelig fra 700-tallet, men en stor del af det der står tilbage nu er fra 1000-tallet. Alcazaba fungerede som palads for Malagas herskere. I fortets storhedstid bestod Alcazaba af mere end 100 tårne og moskéer, nu finder man et virvar af maleriske små gårde og haver og øverst oppe finder man en slags lille Alhambra.

Castillo de Gibralfaro på toppen af Gibralfarohøjen (hovedbillede er der fra), dateres tilbage til begyndelsen af 1300-tallet, hvor det blev bygget for at beskytte Alcazaba. Tilbage står nu massive fæstningsvolde, udsigtstårne og en lang murklædt sti med flot udsigt over byen.

paaske malagaSemana Santa, påskeugen er en fantastisk oplevelse. I Malaga fejres påsken på ægte sydspansk vis: Store religiøse optog fylder gaderne hele ugen (se billedet herover), og der er musik og liv i hele byen. Typisk bærer et optog to “troner”: først en Kristustrone og derefter en trone med Jomfru Maria der græder over sin søn. Tronerne er store og tunge og der skal mange mennesker til at for at løfte dem.

Fiesta i august: I to uger, mens resten af Solkysten har travlt med at beværte turister, så lukker Malaga stort set ned for alt arbejde, for august er fiestatid i Malaga! Malagas indbyggere, Malagüenos’erne, går i byen til ud på de små timer, spiser tapas, drikker den lokale vin og lytter til de mange musikere. I udkanten af Malaga bygges en “fiestaby”, hvor firmaer og de mere velhavende lejer en Casita, et lille overdække, hvor de holder deres fester hver aften i den 10 dage (og nætter) lange fiestaperiode. I fiestabyens gader rider Malagueños’en på hesteryg med señoritaen bagpå i fuldt flamencoudstyr.

Catedral malagaLa Manquita, Malagas katedral. La Manquita betyder “den enarmede kvinde” og hentyder til katedralens skæve udseende: Det østlige klokketårn mangler, ganske enkelt fordi man løb tør for penge under konstruktionen.

Plaza de la Constitución, ligger øverst i den fashionable shoppinggade Calle Marqués de Larios. På Plaza de la Constitución fejres religiøse, traditionelle og kulturelle festligheder hele året. Til jul står byens smukke juletræ her, og i påsken er pladsen centrum for de mange påskeoptog.

Parador, en gang et maurisk palads, nu et statsejet luksushotel i Malagas gamle bydel. Vil man forkæle sig selv lidt, så er et måltid på hotellets terrasse en smuk oplevelse. Her er en fantastisk udsigt over Malaga, havnene og havet.

Kommentar

Kommentar