2 timer fra Torremolinos

22. juli 2016 Costa de la luz, Spanien, Tarifa

costa de la luz

Costa de la Luz

costa de la luz
Windsurf Tarifa

Mange har normalt kun hørt om Costa del Sol, men hvis du kører i 2 timer fra Torremolinos imod Gibraltar og Algeciras, og lidt længere sydpå, på spidsen af den iberiske halvø med udsigt til bjergene i Marokko ligger Tarifa og tager hul på Costa de la Luz, lyskysten, der strækker sig langs Atlanterhavet helt over til Portugal. Hér er strandene bedre end solkystens, vandet er renere og byerne langt mere charmerende. Hvorfor er lyskysten indtil nu stort set gået fri af masseturismen? Svaret er: Den hårde vind og det faktum, at det spanske militær ejer en stor del af jorden.

The Windcapital
De fleste dage om året blæser det, som når det er værst ved Vesterhavet i Danmark. Det har givet byen Tarifa navnet “The Windcapital” og gjort den til et mekka for kite- og windsurfere. Tarifa er lyskystens centrum for hektisk natteliv, surfermærkevarer og afslappet feriestemning. Her er trøstesløst om vinteren og feriestemning som i Caribien eller Californien om sommeren.

20 kilometer nordpå mod Cadiz ligger den gamle tunfiskerby Zahara de los Atunes og er i dag en større ferieby med hoteller, lejligheder og restauranter. 10 kilometer mere, og man når til havnebyen Barbate de Franco, der er velsignet af en smuk strand inde midt i byen, men ellers ikke er synderlig charmerende.

costa de la luz
Tarifa strand

Beach parties
Over en bjergtop kommer man til Los Caños de Meca, et ungt feriested med gode surfermuligheder. Engang et “hemmeligt” sted for hippier, men i dag en kendt ferieby. Her kan man om sommeren “chille ud” til store beach-parties.

Næste by er Conil de la Frontera, for 20 år siden en lille søvnig fiskerby med få hundrede indbyggere. I dag en store feriemaskine med især mange turister og fastboende fra Tyskland og England. Her findes en “rigtig” tysk bager og man kan købe tyske pølser og sauerkraut til sin aftensmad på visse restauranter.

Spanske feriegæster
San Fernando og Chiclana er tætbyggede med ferieboliger og kun den gamle del af byen Cadiz ligger uberørt hen af masseturismen. På den anden side af Cadiz ligger El Puerto de Santa Maria, Rota, Chipiona og Sanlucar de Barrameda. De tager overvejende imod spanske feriegæster.

Den store nationalpark “Parque Nacional de Doñana” begynder ved floden Guadalquivirs udløb og provinsen Huelva. Strandbyerne i Huelva-provinsen hedder Matalascañas, Mazagón, Punta Umbria, Isla Christina og Isla Canela. Det er her spanierne holder ferie. Strandene er som på hele lyskysten blændende hvide og vandet er klokkeklart.

Kommentar

Kommentar